Belum terfikir ambil tindakan – Fedtri Yahya

PETALING JAYA : “Buat masa ini tak terfikir nak ambil tindakan kerana tak ada impak lagi, dekat platform jual beli atas talian itu pun saya nampak hanya ada lapan orang sahaja yang melanggan.

“Tapi kalau ada yang memanipulasi, pasti tindakan undang-undang akan diambil kerana mereka menggunakan paparan foto itu untuk mempromosikan perkhidmatan mereka.

[Jom Ikuti Instagram Kami]
[KLIK DI SINI]

“Sebenarnya dah lama saya perasan tentang benda ni, setiap tahun mereka foto saya dalam program itu digunakan, tahun sebelum ni mereka guna untuk promosi minyak lintah, lepas itu perubatan untuk kebatinan”.

[Jom Sertai Group Telegram Kami]
[Klik DI SINI]

Pengacara Ahmad Fedtri Yahya belum berhasrat untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang mengambil gambarnya sebagai bahan promosi menerusi medium digital. 

Fedtri ,40, berkata beberapa peniaga atas talian mengambil babak lakonan semula program Khurafat di TV9 pada tahun 2008 untuk digunakan sebagai tujuan promosi. 

“Saya dah kongsi mengenai hal itu di media sosial, setakat ini semua orang ketawa… 

“Saya sendiri tengok pun nampak lawak kerana mereka sediakan itu dengan bayaran RM5 sebulan, rasanya tak ada orang percaya (perkhidmatan) itu,” katanya.

Fedtri ditemui semasa sidang media program terbaharu Aduan Jiwa yang diadakan secara maya pada Selasa.

[Jom like & follow Facebook kami]
[Klik DI SINI]

Aduan Jiwa merupakan program bual bicara terbaharu kendalian Fedtri Yahya bakal bersiaran setiap hari Ahad pukul 8.30 malam di TV9 bermula 2 Januari depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *