PETALING JAYA: Setelah sekian lama tidak menerima tawaran menyanyi ataupun berlakon, kini penyanyi Amelina Amir boleh menarik nafas lega kerana dikhabarkan sudah kembali bekerja.

Menurut Amelina atau lebih mesra dengan panggilan kak long, dia berkata, kini dalam proses penggambaran sebuah drama yang bakal ditayangkan tidak lama lagi.

[Jom Ikuti Instagram Kami]
[KLIK DI SINI]

Menurut Kak Long, meskipun industri hiburan sudah diizinkan untuk bekerja, namun dia masih meneruskan lagi peniagaan nasi ayam yang diusahakan sejak perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sebelum ini.

[Jom Sertai Group Telegram Kami]
[Klik DI SINI]

Baginya, tiada istilah cuti kerana permintaan terhadap nasi ayamnya kini semakin meningkat.

“Saja kongsi, kak long jadi peniaga nasi ayam

“Beginilah rutin kak long untuk mencari rezeki. Alhamdulilah syukur ke hadrat Allah swt, keadaan dah semakin pulih, kak long dah mula dapat kerja dari kerjaya kak long

“Kak long tak pernah mengeluh dan meratapi nasib, alhamdulilah

“Sekarang kak long dalam proses penggambaran drama 26 episod, jadi ada cuti je kak long akan meniaga. Ada beberapa lagi kerja untuk kak long, terima kasih pada yang beri peluang pada kak long,” perkongsiannya.

View this post on Instagram

A post shared by AMELINA AMIR (@amelinaamirsharipuddin)

Difahamkan, penyanyi ini terpaksa melakukan dua pekerjaan dalam satu masa, ini kerana untuk menjaga zuriatnya seramai enam orang yang berada dibawah tanggungannya.

[Jom like & follow Facebook kami]
[Klik DI SINI]

“Bukan tamak tapi ibadah! kerana bila kita mencari rezeki itu juga ibadah bukan untuk diri sendiri tapi untuk 6 amanah Allah yang kak long kena jaga. iaitu anak-anak kak long

“Doa-doa yang terbaik untuk kak long ok, jaga diri okay, sayang awak semua,” tulis Amelina

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *